Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud
Master Bedrijfskunde

Master Bedrijfskunde

Versterk de maatschappelijke impact van organisaties.

  • Vergroot je impact, los complexe problemen op omtrent innovatie en duurzaamheid
  • Leer strategische digitaliserings- en organisatievraagstukken aan te pakken
  • Leer denken vanuit maatschappelijke relevantie en praat op niveau mee

Bekijk alle details

Een startmoment wordt met je afgestemd

Uitvoering
Master
Accreditaties
NVAO
Duur
26 dagen (2,5 jaar)
ECTS (studiepunten)
60 ECTS (studiepunten)
Startmoment
Start al in januari
Onderwerpen
  • +5
    Nog 5 anderen

Dit ga je leren in Master Bedrijfskunde

Wil je als professional meebouwen aan de groei van een organisatie? Niet alleen begrijpen wat er speelt, maar je visie vertalen naar innovatieve strategieën, organisatiestructuren en discipline-overschrijdende samenwerkingen. In deze master ontwikkel je je kennis en vaardigheden zodat je verschillende perspectieven leert begrijpen en toepassen.

Je leert alles over de nieuwe economische werkelijkheid en hoe je je vaardigheden in kunt zetten om richting te geven bij het ontwerpen en leveren van toekomstbestendige waardeproposities. Hoe je niet alleen financieel rendement creëert voor een organisatie, maar ook maatschappelijk rendement. Je verdiept je in complexe en uitdagende vraagstukken uit de eigen werkomgeving waar geen panklare oplossing voor is.

In verschillende modules krijg je de nieuwste inzichten uit de wetenschap en de organisatiekunde aangereikt. Je laat je inspireren door excellente docenten en leert van de interactie met medestudenten. Reflecteer op je eigen gedrag en word je meer bewust van je eigen krachten, zodat je klaar bent voor de volgende stap in jouw carrière.  

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Hoofdfase:

  • Innovatiekracht 
  • Ethisch leiderschap 
  • Risicomanagement in verandering 
  • Organisational design
  • Praktijkgericht onderzoek
  • Onderzoeksvaardigheden (met accent op actie-onderzoek)

Afstudeerfase:

  • Psychologie in organisaties
  • Maatschappelijk ondernemen in ecosystemen
  • Thesis

Of kies één van de andere specialisaties van de master Bedrijfskunde:

Resultaten

  • Je beschikt over actuele strategische bedrijfskundige inzichten en modellen
  • Je leert om situaties ook vanuit andere referentiekaders te bekijken
  • Je toont ethisch leiderschap en leert het toepassen in de praktijk
  • Je helpt je organisatie met concrete impact op duurzaamheidsdoelen
  • Je kunt strategische bedrijfskundige interventies wetenschappelijk onderbouwen
  • Je bent een stevige gesprekspartner bij complexe organisatievraagstukken
  • Je ontvangt een NVAO-erkend getuigschrift voor de Master Bedrijfskunde

Word de strategische bedrijfskundige van de toekomst!

Voor wie?

Ben je een ervaren professional en toe aan een volgende stap in je carrière? Als je leergierig bent, openstaat voor nieuwe inzichten en graag wilt weten hoe je belangrijke elementen als innovatie, duurzaamheid en veranderende organisatiestructuren verankert in een bedrijfsstrategie, is dit de master voor jou. Vol met de nieuwste wetenschappelijke inzichten, excellente docenten en best practices van collega-professionals.

Toelatingscriteria

Je ben in het bezit van een Bachelor- of mastergetuigschrift in het hoger beroepsonderwijs of het wetenschappelijk onderwijs en je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Ook dien je te beschikken over een relevante (werk)plek waar je de opdrachten van de opleiding (bijvoorbeeld analyse-, advies- of ontwerpopdrachten) kunt uitvoeren. Beschik je niet over een bachelor- of mastergetuigschrift en/of 2 jaar relevante werkervaring, dan kun je met behulp van een toelatingsprocedure aantonen dat je over minimaal bachelor denk- en werkniveau beschikt.

Na aanmelding word je uitgenodigd voor een doelstellend gesprek met je studiebegeleider. In dit gesprek bespreek je jouw achtergrond, motivatie, wederzijdse verwachtingen, of de opleiding aansluit bij jouw leerdoelen en stel je gezamenlijk een voorlopig studiepad samen.

Inhoud

Hoofdfase:

Innovatiekracht 

Door te innoveren creëert een bedrijf waarde voor zijn klanten maar ook voor zijn werknemers, en neemt daardoor een voorsprong op de concurrentie. In deze mastermodule leer je hoe je innovatie een onderdeel maakt van de strategie en het behalen van de strategische doelen van de organisatie. 

Ethisch leiderschap

Goed leiderschap is ethisch leiderschap. Ethische leiders zijn integer naar zichzelf en naar hun medewerkers, vertonen voorbeeldgedrag en dragen zo hun waarden over op hun medewerkers en hun organisatie. In deze mastermodule werk je aan een moreel kompas dat je leert toepassen op zaken als risicobeheer, relatiemanagement en innovatie.

Risicomanagement in verandering

Risicomanagement biedt organisaties de mogelijkheid te anticiperen op risico’s in deze snel veranderende wereld, en maakt inzichtelijk waar de kansen liggen. In deze mastermodule leer je hoe je analyses maakt van alle facetten van risicomanagement. Je ontwikkelt een visie en ontwerpt een Risk Management Framework voor jouw organisatie.  

Organisational design

Hoe creëer je een wendbare organisatie die in staat is om continu in te spelen op de veranderende context? In deze mastermodule krijg je actuele inzichten op het gebied van het ontwerp van organisaties gepresenteerd, en je leert ze toepassen op jouw eigen situatie. 

Praktijkgericht onderzoek

Hoe zet je praktijkgericht onderzoek in bij innovatie in jouw organisatie? In deze mastermodule krijg je onderzoeksmethoden en -vaardigheden aangereikt om te komen tot een onderbouwde implementatie en borging van innovatie. Je werkt aan een concreet innovatieproject en gebruikt de opgedane kennis rondom innovatievermogen, risicomanagement, organisatiestructuur en ethiek. 

Afstudeerfase:

Psychologie in organisaties

Mensen bepalen het succes van een organisatie. Hun mogelijkheden om te veranderen, creatieve oplossingen te bedenken en samen te werken zijn cruciaal. In deze mastermodule leer je wat mensen drijft, hoe we de werking van ons brein optimaal kunnen benutten en hoe dit ons gedrag kan beïnvloeden. 

Maatschappelijk ondernemen in ecosystemen

In deze mastermodule leer je meer over de relevantie en de betekenis van duurzaam ondernemen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en circulariteit. Maak kennis met het principe van meervoudige waardecreatie en het strategisch belang van duurzaam ondernemen voor de organisatie.

Examendossier

Tijdens de afstudeerfase werk je aan de opbouw van een examendossier. Je krijgt kennis en vaardigheden aangereikt op het gebied van onderzoeksmethodologie en -rapportage. Je voert zelf praktijkgericht onderzoek uit, rondom een complex bedrijfskundig probleem en ontwerpt een duurzame en impactvolle oplossing van het probleem vanuit een relevante werkcontext. 

Kosten

De totale prijs is opgebouwd uit de volgende componenten:

Opleiding

De prijs van de master is € 22.500,00, wanneer je kiest voor een betaling in één keer. Je profiteert bij ons automatisch van een supervoordelige regeling, namelijk dat je géén 21% btw betaalt voor hoger onderwijs.

Bekijk ook onze andere betaalopties.

Financiering

Wil je voordeliger studeren? Er zijn verschillende interessante mogelijkheden en wettelijke regelingen om gebruik van te maken. Bekijk ze allemaal op www.suas.nl/financieringsmogelijkheden.

Materiaal

De kosten voor het studiemateriaal zijn bij de prijs inbegrepen. Colleges zijn in het Nederlands. De literatuur kan naast Nederlands ook in het Engels zijn.

Arrangement

De kosten voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet zijn bij de prijs inbegrepen.

Programma

Doelstellend gesprek

In een persoonlijk gesprek met je studiebegeleider en je businesscoach bespreek je jouw achtergrond, motivatie en wederzijdse verwachtingen. Je formuleert samen je leerdoelen en bespreekt op welke manier je de opleiding het beste kunt volgen.

Module 1 t/m 6, colleges 1 t/m 3 + 2 intervisiebijeenkomsten:

  • 1 collegedag van 09.30 tot 17.30 uur of
  • 1 dagdeelbijeenkomst

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze masteropleiding is 20 deelnemers.

Getuigschrift

Elke module wordt afgerond met een beroepsproduct, waarbij je het geleerde integraal op je eigen praktijk toepast. Bij voldoende resultaat ontvang je een certificaat. Heb je de hele hbo-master succesvol afgerond, dan ontvang je het getuigschrift Master Bedrijfskunde en mag je de NVAO erkende mastertitel Master of Science (MSc) voeren.

Incompany

Staan meerdere collega's voor dezelfde uitdaging? Dan is 'incompany' de ideale optie. Deze opleiding of training kan namelijk ook binnen jouw organisatie worden georganiseerd. Ons gespecialiseerde zusterbedrijf Relevance zal dit maatwerktraject samen met jou ontwikkelen. Relevance past de opdrachten en voorbeelden dan aan op de praktijksituatie in jouw organisatie.

Pluspunten van Incompany

  • Efficiënt - Je brengt in één keer de kennis en competenties van complete teams naar een hoger niveau.
  • Hoog rendement - De specifieke leerdoelen en -wensen van jouw collega's staan centraal.
  • Borging - We maken gebruik van actuele praktijksituaties voor optimale borging van leerdoelen.
  • Altijd - Jij bepaalt het moment waarop we de opleiding of training organiseren.
  • Overal - We organiseren de opleiding of training waar jij wil. Binnen of buiten je organisatie.

Advies aanvragen

Docenten

Docenten

SUAS werkt met verschillende hoogleraren, en professionals met een zeer rijke ervaring in zowel de academische wereld als de praktijk. Zo ben je altijd verzekerd van de meest actuele wetenschappelijke inzichten en trends binnen het werkveld. Onze docenten bieden inhoudelijke verdieping op basis van up-to-date wetenschappelijke kennis en leggen steeds de relatie tussen de theorie en jouw eigen werkpraktijk. Op deze manier vallen werken en leren voor een belangrijk deel samen én kun je actuele wetenschappelijke inzichten vertalen naar krachtig handelen in jouw eigen praktijk.

Dit worden je docenten

  • Marc Eilering

    Avans Hogeschool

    Marc Eilering heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit waarna hij verschillende functies in Corporate Finance heeft bekleed. Hierna heeft hij als ondernemer een eigen uitgeverij opgericht en gedurende 10 jaar geleid. Momenteel is hij als docent ondernemerschap en innovatie verbonden aan Avans Hogeschool en brengt hij als business developer van start-ups zijn kennis en ervaring op het gebied van waardepropositie en business model innovatie dagelijks in de praktijk. Hij heeft speciale aandacht voor de meervoudige waardecreatie en impact ondernemerschap en deelt zijn uitgebreide ervaring graag met studenten.

  • Drs. Remco Gaanderse

    Drs. Remco Gaanderse heeft zijn werkervaring van meer dan 30 jaar voornamelijk opgedaan in de financiële sector. Hij was werkzaam als country manager, consultant, change manager en adviseur op het snijvlak van financiële dienstverlening, business en ondernemerschap met een focus op opkomende markten in Centraal Europa, Latijns Amerika, Azië, Afrika en het Midden Oosten. Daarnaast heeft hij gewerkt als trainer voor organisaties en als docent en studentencoach aan hogescholen in Nederland en aan een Business School in Vietnam. Hij is in het bezit van een masterdiploma van de universiteit van Utrecht en heeft aanvullende opleidingen gevolgd aan onder andere Harvard Business School en Insead.

  • Drs. Tony Laumen MBA

    Drs. Tony Laumen MBA heeft na het afronden van een MBA, een opleiding gevolgd in Arbeids- en Organisatiepsychologie (Major) en Gezondheidspsychologie (Minor) en met als specialisatie de narratieve psychologie m.b.v. de Zelfkonfrontatiemethode (ZKM). Na een carrièrestart in marketing, communicatie, sales heeft hij zijn sporen verdiend in Human Resources, management en advies. Sinds 2012 is Tony actief als (kern)docent in het HBO-onderwijs (Bachelor/Master). Hij richt zich hierbij op het brede domein van bedrijfskunde tot psychologie. Tevens traint Tony aankomende (register) professionals binnen diverse beroepsgroepen waaronder arbeidsdeskundigen, loopbaanprofessionals, casemanagers, ziekteverzuimspecialisten (CROV/RCCM) en jobcoaches.

  • Hans Ruinemans

    Hans Ruinemans is een gedreven ondernemer. Hij studeerde bewegingswetenschappen, psychologie en politicologie. En rondde zijn Master of Business Administration af met een 9,5. Hij richtte onder meer het bedrijf Business Tales B.V. op. Als DGA en strateeg denkt hij mee met corporate bestuurders en voorziet hij directeuren van zakelijke en persoonlijke adviezen. Hij wordt vaak gevraagd als boardroom monk, business mentor en secret strategist. Zowel door gelouterde CEO’s als jonge start-uppers. Op zijn YouTube kanaal staan 350 insight video’s. Op Spotify 31 podcasts.

  • John Smits

    John Smits inspireert al jaren studenten als het gaat om de regisseursrol op het snijvlak van IT & business. Het werken met nieuwe technieken, durven te pionieren en verandermanagement is voor hem een tweede natuur. Met de krachtige combinatie van IT-trainingen, IT-ervaring en een afgeronde MBA en accountantsopleiding voorziet hij het bedrijfsleven van strategisch advies. Hij deelt graag zijn kennis en coacht, inspireert, prikkelt en enthousiasmeert studenten graag op het gebied van digitale transitie en datagedreven werken. Als innovator is hij trainer en ontwikkelaar van onderwijsmateriaal op het gebied van Big Data, Business Intelligence, ICT, Data Analyse en FinTech.

  • Jos van Hal

    Jos van Hal is een senior lecturer en researcher op het gebied van Duurzame Handel. Hij is al meer dan 35 jaar actief als docent Engels en geografie, international trader, programma coördinator International Development Management (IDM) bij van Hall-Larenstein en als Wur-MSc onderzoeker op het gebied van de toepassing in teams van het SDG Framework (Sustainable Development Goals). Hij is betrokken bij Consortia voor FairTrade en biologische agrarische ketens in verschillende Europese en Afrikaanse projecten op het gebied van traceability, chains of custody en certificering.

  • Drs. Gerard Berendsen

    Drs. Gerard Berendsen studeerde Biologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Vandaag de dag is hij werkzaam als voorzitter van het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmangement (NNK), eigenaar en consultant van Twente Quality Centre (TQC) en bestuursvoorzitter van Our Common Future 2.0. Zijn expertise betreft kwaliteitsmanagement, procesverbetering, management van organisatienetwerken, duurzaam ondernemen en human resource management.

  • Drs. Nathalie Hazenberg MA

    Drs. Nathalie Hazenberg MA is gespecialiseerd in transitiemanagement, veranderkunde en HRM. Ze is afgestudeerd in Bedrijfskunde/Internationale Marketing (VU) en heeft een post-academische master in arbeidsstudies (Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies (Universiteit van Amsterdam). Ze houdt zich actief bezig met intersectorale mobiliteit van bedrijfsleven naar onderwijs via publiek-private samenwerking en is betrokken bij het initiatief Cross Mentoring. Haar huidige functies zijn HR Innovator organisatie ontwikkeling en mobiliteit (ABN AMRO), Voorzitter Raad van Toezicht (STWT), programmaleider en lid werkveldraad (SUAS), systemisch (team)coach (ORSC), eigenaar en adviseur (Team&More) en auteur.

  • Dr. Sandra Doeze Jager - van Vliet MBA

    Avans Hogeschool

    Dr. Sandra Doeze Jager - van Vliet MBA is bij Avans Hogeschool verbonden aan het expertisecentrum Sustainable Business. Als kenniskringlid en onderzoeker is zij actief op het snijvlak van duurzaamheid en wendbaarheid via People & Sustainability (duurzame inzetbaarheid, AI en zelfsturende teams). Ze werkte jarenlang in de commercie. De assessmentwereld kent ze door en door en in 2014 besloot ze om definitief het onderwijs in te gaan. Haar expertise beslaat duurzaam wendbaarheidsgedrag en de vertaling hiervan naar communicatie, psychologische en HR. Dit sluit aan bij haar achtergrond in psychologie, communicatie en personeelswetenschap. Ze promoveerde in 2017 op proactieve en adaptieve wendbaarheid van medewerkers aan de Erasmus Universiteit.

)

Nu starten met Master Bedrijfskunde

Master Bedrijfskunde

Versterk de maatschappelijke impact van organisaties.

  • Vergroot je impact, los complexe problemen op omtrent innovatie en duurzaamheid
  • Leer strategische digitaliserings- en organisatievraagstukken aan te pakken
  • Leer denken vanuit maatschappelijke relevantie en praat op niveau mee

Vragen of advies nodig?

Klik op onderstaande links om hulp te ontvangen

Ditty van der Elst

Opleidingsadviseur

)

Gerelateerde opleidingen

Deze opleidingen zijn misschien ook wat voor jou